Lantearne activiteiten

Tryater: Vrijdag 3 MAART 2023 Bingo! 20:00 - De Lantearne

Tine leidt de bingo in een buurthuis. Ze komt vandaag te laat. Tine verontschuldigt zich en begint onbedoeld over haar pas overleden moeder, met wie ze al tien jaar geen contact had. Net zag ze haar ouderlijk huis en ontdekte de armzalige omstandigheden waaronder haar moeder blijkbaar woonde. Terwijl Tine haar best doet om op vrolijke wijze de bingo tot een goed einde te brengen, ontleedt ze de relatie met haar moeder. Die staat opeens in een heel ander daglicht. Had ze meer moeten zien, iets anders kunnen doen? Ze vraagt het zich hardop af. En dan roept er iemand: ‘Bingo!’

Bij BINGO! zit je met je kopje koffie of thee en een bingokaart met anderen aan een tafel. Tijdens het bekende spel met de genummerde ballen word je meegenomen naar Tines jeugd. Vlak voor en tussen de tafels door speelt Tamara Schoppert deze door Herman van de Wijdeven geschreven theatertekst. En wanneer de prijs is gewonnen, kijkt iedereen elkaar eens goed aan en drinkt nog een kop koffie of thee met elkaar.

BINGO! is ontwikkeld op initiatief van Stichting Platform Armoede en Schulden Fryslân (PAS.frl) door theatercollectief Ploech en eide en speelde eerder dit seizoen in een Nederlandstalige versie tijdens Festival Overmorgen van de Friese theaters. Tryater heeft het stuk over armoede en eenzaamheid omarmd en brengt de Friestalige versie naar diverse locaties in Friesland. De voorstelling is ook geschikt voor wie niet van het bingo-spel houdt.