Lantearnetûn zomerprogramma

Zomerprogramma

Elke laatste zondag van de maanden mei tot en met september vindt op initiatief van de Protestantse Gemeente Akkrum en de Doarpskeamer een voorstelling plaats in de Lantearnetún. Er is een gevarieerd programma samengesteld van 15.30 uur tot circa 17.00 uur. Van muziek tot een verhalenverteller, elke maand is er een gezellig samenzijn in de Lantearnetún met in de pauze koffie en thee. Mocht het slecht weer zijn dan wordt uitgeweken naar de Lantearne. Er zijn geen kosten aan verbonden, een gift wordt op prijs gesteld. Het programma voor deze zomer ziet er als volgt uit;

Zondag 26 mei: Samoosara & Friends vertolkt “de lach met de traan”. Jiddische en Hebreeuwse muziek, verhalen, gedichten en witzen (grappen) volgen elkaar op. Johan Cnossen, Wietze de Jong en Anje de Jong spelen accordeon, dwarsfluit en viool en geven de klezmermelodieën een frisse klank waarbij het trio het publiek uitnodigt om mee te zingen.

Zondag 30 juni: Nanne Kalma en Ankie van der Meer schrijven en zingen hun eigen liedjes in het Fries, Nederlands en Esperanto. Wat de teksten van hun liedjes betreft spelen maritieme en historische thema’s een grote rol maar ook bezingen ze komische voorvallen uit het dagelijkse leven. Een programma met humor en begeleiding op gitaar, mandoline, concertina en schalmei.

Zondag 28 juli: Anton Ripassa is verhalenverteller en neemt ons mee op een bijzondere reis door het vertellen van boeiende en spannende verhalen die ons raken.

Zondag 25 augustus: Folkgroep MUS – Muziek Uit Stiens – is een groep van vier muzikanten. Zij brengt energieke muziek in de vorm van grote hits, waaronder Wild Rover, The Last of the Great Wales, Durham Jail en nog veel meer ballads. Er mag volop worden meegezongen. De liederen worden begeleid door instrumenten als de gitaar, diverse fluiten, bas, keyboard en trekzak.

Zondag 29 september: Melomania is een gemengd vijfstemmig a-cappellakoor uit Lippenhuizen. Zij zingen in verschillende talen en stijlen met een internationaal en afwisselend repertoire, variërend van een African lulleby en oude volksmuziek tot popnummers van o.a. Billy Joël, Sting en The Beatles. “We zijn geen popkoor, maar ook geen klassiek koor, noem ons maar een eigenzinnig koor!”.