Kindernevendienst

Wat is nu de kindernevendienst en wat gebeurt er precies? Ik kan jullie vertellen dat het heel erg leuk is. Tijdens een gedeelte van de kerkdienst mogen de kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar naar de kindernevendienst, want zo’n preek duurt meestal best wel lang. En zo lang stil zitten is best wel moeilijk.
Eerst wordt een verhaal uit de bijbel verteld. Natuurlijk uit de kinderbijbel of een ander boekje, zodat het makkelijk te begrijpen is. In de groep 4-8 jaar wordt hierna geknustseld. Leuke dingen om mee naar huis te nemen. Maar er kan ook gekleurd worden of soms doen we een spelletje. Sommige van de leiding zijn ook muzikaal aangelegd en kan er muziek gemaakt worden.

In de groep 8-12 jaar wordt nog even nagepraat over het bijbelverhaal. Soms in de vorm van een bijbelquiz of in een puzzelvorm. Daarna kan er nog geknusteld worden of een spelletje worden gedaan.

Wij, als leiding van de kindernevendienst, hopen jullie te zien in de nevendienst. Wij weten zeker dat het hartstikke leuk en gezellig wordt.

Leiding kindernevendienst

Regenboog club

De regenboogclub is een knutselclub voor de kinderen van groep 5 t/m 8 van de basisschool. Tijdens het kerkelijk winterseizoen (van startzondag tot Pasen) is er elke week van 19:00 tot 20:00 uur club op de zolder van de Lantearne. De clubs zijn verdeeld in 4 groepen: meiden groep 5/6, jongens groep 5/6, meiden groep 7/8 en jongens groep 7/8. In de vakanties is er geen club. Elke avond wordt geleid door 3 of 4 vrijwilligers. Tijdens de avonden doen we iets creatiefs, spelen we een spel of kijken we soms een film. Daarnaast zijn er ook een aantal gezamenlijke avonden, zo wordt er bijvoorbeeld KerstKlaas gevierd en is er een voorjaarsactiviteit. We sluiten het seizoen af met een spetterend kamp in Appelscha.

Droktemakkers

Op vrijdagavond tijdens het kerkelijk winterseizoen is er club voor jeugd van 12 t/m 16 jaar. De groep is in tweeën verdeeld, 1 met jongere en 1 met oudere jeugd. Voor de jongere groep is er leiding aanwezig. De oudste groep bereid vaak zelf de avond voor. De invulling van de avonden is verschillend; een spelavond, filmavond, game-avond, chillen, discussie…. Altijd met thee/koffie/koekje en fris en chips en vooral veel gezelligheid. Ook gaan de jongeren met elkaar dingen ondernemen, samen zwemmen of schaatsen bijvoorbeeld. Er zijn ook activiteiten in regio verband in samenwerking met YMCA, o.a. een speurtocht, clubstriid (waarbij gestreden wordt tegen andere clubs uit de regio) en een casino-avond. Daarnaast worden er ook activiteiten van Jong Protestant gedaan, zoals Sirkelslag. Tot slot wordt het seizoen afgesloten met clubkamp, een weekend kamperen in tentjes, vaak op een mini-camping.

Jeugdkerkcafé

Voor de jeugd vanaf de middelbare school is er tijdens de reguliere dienst een eigen dienst. De jeugd begint in de kerk (verzamelen op de ‘kreake’) en als de kindernevendienst begint, gaan de JKC-ers ook naar de Lantearne om een eigen dienst te vieren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van materiaal van Youth for Christ. In tegenstelling tot de kindernevendienst komt de jeugd niet weer terug in de kerk na de preek. JKC is niet iedere zondag maar eens in de 2 á 3 weken.