Kindernevendienst

Elke laatste zondag van de maand is er een dienst speciaal voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De dienst vindt plaats in de Lantearne en begint om 09.30 uur. Tijdens de kerkelijke feestdagen als Kerst, Pasen en Pinksteren is er ook een speciale kinderdienst. 

Regenboog club

De regenboogclub is een knutselclub voor de kinderen van groep 5 t/m 8 van de basisschool. Tijdens het kerkelijk winterseizoen (van startzondag tot Pasen) is er elke week van 19:00 tot 20:00 uur club op de zolder van de Lantearne. De clubs zijn verdeeld in 4 groepen: meiden groep 5/6, jongens groep 5/6, meiden groep 7/8 en jongens groep 7/8. In de vakanties is er geen club. Elke avond wordt geleid door 3 of 4 vrijwilligers. Tijdens de avonden doen we iets creatiefs, spelen we een spel of kijken we soms een film. Daarnaast zijn er ook een aantal gezamenlijke avonden, zo wordt er bijvoorbeeld KerstKlaas gevierd en is er een voorjaarsactiviteit. We sluiten het seizoen af met een spetterend kamp in Appelscha.

Droktemakkers

Op vrijdagavond tijdens het kerkelijk winterseizoen is er club voor jeugd van 12 t/m 16 jaar. De groep is in tweeën verdeeld, 1 met jongere en 1 met oudere jeugd. Voor de jongere groep is er leiding aanwezig. De oudste groep bereid vaak zelf de avond voor. De invulling van de avonden is verschillend; een spelavond, filmavond, game-avond, chillen, discussie…. Altijd met thee/koffie/koekje en fris en chips en vooral veel gezelligheid. Ook gaan de jongeren met elkaar dingen ondernemen, samen zwemmen of schaatsen bijvoorbeeld. Er zijn ook activiteiten in regio verband in samenwerking met YMCA, o.a. een speurtocht, clubstriid (waarbij gestreden wordt tegen andere clubs uit de regio) en een casino-avond. Daarnaast worden er ook activiteiten van Jong Protestant gedaan, zoals Sirkelslag. Tot slot wordt het seizoen afgesloten met clubkamp, een weekend kamperen in tentjes, vaak op een mini-camping.

Jeugdkerkcafé

Voor de jeugd vanaf de middelbare school is er tijdens de reguliere dienst een eigen dienst. De jeugd begint in de kerk (verzamelen op de ‘kreake’) en als de kindernevendienst begint, gaan de JKC-ers ook naar de Lantearne om een eigen dienst te vieren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van materiaal van Youth for Christ. In tegenstelling tot de kindernevendienst komt de jeugd niet weer terug in de kerk na de preek. JKC is niet iedere zondag maar eens in de 2 á 3 weken.