Lantearne Tún

Sinds kort doet de tuin haar naam eer aan. Rein Huitema heeft een klassieke lantaarnpaal weten te vinden en heeft deze helemaal ontmanteld en opgeknapt. Kor Hooghiemster heeft geholpen met de aanleg van de elektriciteit en het plaatsen van de lantaarnpaal in het midden van de tuin. Het resultaat is prachtig! Een nostalgisch licht schijnt nu ’s avonds in de Lantearne tún. Het houtwerk van de Lantearne is onder handen genomen door Rimmer en Alexander. Middagenlang is er geschuurd om de verflaag van het Red Cedar (duurzaam hardhout uit V.S./Canada) te verwijderen. De natuurlijke houtkleur is weer te zien en uiteindelijk zal het hout door het daglicht grijs-zilverachtig gaan kleuren. Bedankt voor het harde werken jongens! Verder is de tuin een witte sering rijker geworden. De grote struik is vanuit de tuin van de familie Van Ittersum verhuisd naar onze tuin en heeft een plek gevonden naast de compostbak. Ondertussen vinden de voorbereidingen plaats om een pergola te bouwen van steigerbuizen (aangeboden door Douwe van der Meulen), het stap aan de Trigreppel en de kapschuur. In het najaar wordt het hekwerk aan de Boeresteeg vervangen. Het hek met toegangspoort is ongeveer 1.60 meter hoog zodat de tuin een open karakter krijgt. Op onze oproep om ons te steunen door het eventueel schenken van bepaalde artikelen heeft een dorpsgenoot aangegeven dat we een houten regenton mogen aanschaffen. Geweldig, heel hartelijk dank voor dit gebaar!

Wij zijn van plan om in kleine groepjes te gaan werken aan de bouw van de pergola, de kapschuur en het stap. Wie heeft een zaterdag in september of oktober vrij om daar bij te helpen? Geef u op voor één van deze projecten. We gaan in oktober aan de gang met de kruidentuin en de bessenstruiken. Heeft u nog struiken over? Wij willen graag de zwarte bes, jostabes, gele framboos, rode framboos, rode bes en kruisbes. Voor de kruidentuin zijn we op zoek naar munt, bieslook, rozemarijn, roomse kervel, dragon, peterselie, selderij, tijm, lavas maggi, wijnruit, luchtui, koriander, venkel, citroenmelisse, daslook, knoflook, mierikswortel en keukensalie.

Elke maandagmiddag wordt er gewerkt in de tuin. Van 14.00 tot 16.00 uur is een groepje tuinliefhebbers bezig. Ook u bent welkom! Kom gewoon langs om een praatje te maken of mee te helpen. We werken in de tuin en drinken halverwege iets lekkers. We kunnen altijd hulp of ideeën gebruiken, dus kom langs of meld u aan bij Rein Huitema, 06-28126146 of per mail via info@pgakkrum.nl