Afscheid kindernevendienst 2020

En zo zijn we 8 jaar verder… Als 4-jarigen kwamen jullie bij de kindernevendienst en als jonge tieners nemen jullie de stap naar de JKC. Een periode wat voor jezelf maar zeker voor jullie ouders om gevlogen is. Helaas is het niet mogelijk om via een overstapdienst jullie uit te zwaaien, maar toch willen we deze overstap niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Acht jaar kindernevendienst. Een vast moment tijdens de dienst speciaal voor jullie. Elke keer was het weer een verrassing wat we gingen doen. Voor ons als leiding was het niet altijd gemakkelijk om deze dienst te vullen. 

De ene keer sprak het verhaal en de bijbehorende activiteit meer aan dan een andere keer. Maar toch weet ik uit ervaring dat de kindernevendienst tijd een bijzondere tijd is en dat je daar ook later met een fijn gevoel aan terug denkt. Samen in gesprek over het geloof, samen even uit de grote mensen wereld en het gezellig met elkaar hebben. Wij als leiding hebben van jullie genoten; trotse koppies als het knutselwerkje of puzzel af was, de competitiestrijd bij een spelletje en zeker jullie hulp tijdens de kindernevendienst. Wij wensen jullie heel veel plezier bij de JKC en veel succes met jullie vervolgopleiding.
Leiding kindernevendienst
Mirjam Drost, Bettina Haanstra, Nynke Riemersma, Anna Marie Terpstra

Lindy Folkertsma

Afscheid kindernevendienst

Ik kijk met een mooi gevoel terug op de kindernevendienst, niet de hele echte dienst meemaken maar na een poosje uit de kerk naar de andere kant, naar de Lantearne…..en hopelijk dat ik het lichtje mocht meenemen!!!!!

Soms een verhaal, soms een puzzel ……… en vaak knutselen en dat is nu ook wat ik het meeste ga missen aan  de kindernevendienst. Aandacht erbij, aandacht van de leiding. Geweldig gevoel. En dan weer terug naar de kerk, het werkje laten zien aan de mensen. Af en toe een uitleg geven aan de mensen, wat dan wel weer spannend was.

Bijna net zo spannend hoe het volgend jaar met alles komt.

Groetje van Lindy Folkertsma

En dan is het ineens 2020…In 2010 hoorden we voor het eerst van je bestaan, in de Franse zon, zonnebloemen in de buurt en tranen in de ogen. Het was waar, ik werd heit en mem werd mem. Kort erop vlogen we naar je toe, naar voor ons een vreemd land en sloten we je definitief in ons hart en jij kwam met ons mee naar een voor jou vreemd land.

Bijna 10 jaren zijn voorbij gevlogen, eerst in Heerenveen en sinds 2012 in Akkrum. Wat hebben we wat meegemaakt en wat was je altijd dapper, wat er ook gebeurde. Van je fietsje, je school, je turnen, het ziekenhuis, de kindernevendienst, gezinsuitbreiding met Melan.

Je ging ervoor en groeide in alles. Moet er nog wat voorgelezen worden, dan doe jij dat wel. Fantastisch . Voor iedereen heb je aandacht en een praatje. Het is zo mooi om te zien wat jij met mensen doet. Bijvoorbeeld als jij binnenkomt in de Terptsjerke dan lacht iedereen.

En dan is het 2020 en volgt er weer een nieuwe start, blijf zoals je bent en weet dat er altijd hulp is.

jij bent heit syn reus en dat zal je altijd blijven. Xxx (tot de maan en terug)

Kees & Jolanda Folkertsma

Lyanne Bouwer

Afscheid kindernevendienst 

Het was altijd een plezier om naar de Lantearne te gaan om te knutselen. Maar mijn mooiste herinnering is dat ik Maria mocht zijn in de kerststal. Een paar jaar lang had ik dit gehoopt en toen kwam mijn naam ook nog uit de loting! Ik was super blij!!

Mijn lievelings bijbel verhaal is Mozes in het biezenmandje, ik kan mij goed voorstellen dat de dochter van de farao Mozes wilde houden, zo’n lief baby’tje! Heel mooi hoe dit bijbel verhaal is afgelopen.
Ik ben heel benieuwd naar de JKC, ik verwacht dat dit gezellig zal zijn.

Volgend jaar ga ik naar OSG Zevenwolden in Grou, ik heb er super veel zin in!! Natuurlijk is het ook spannend omdat alles nieuw is. Maar ik denk dat het wel goed komt.
Later wil ik kraamverzorgster worden, dit weet ik al sinds de geboorte van mijn zusjes. Ook is mijn hobby fotograferen, ik hou er van om foto’s te maken van baby’s en kinderen zoals een newborn-shoot!

 

Leave Lyanne,

“Nog voordat je bestond,
Kende Hij je naam…” (opwekking 599)

Nog voordat jij bij mem in de buik groeide, had tante Femke over jou gedroomd. Tijdens die droom zag ze jou in een buggy zitten, een klein meisje met een rond en vrolijk gezichtje en krulletjes…
Op 16 april 2008 ben je geboren en je bent inderdaad dat meisje geworden met krullen en een rond vrolijk gezicht! Het blijft voor ons bijzonder dat God jou al op het oog had voordat je werd geboren!

Het vertrouwen in God is groot en gaat als een rode draad door ons leven, zo ervaar jij dat ook. God is altijd bij jou, Hij geeft je blijdschap! Maar Hij helpt je ook als je het even moeilijk of spannend vindt.
Lieve Lyanne, je bent een prachtige lieve dochter. Veel succes met de volgende stap in je leven, we houden van jou!

Leafs heit & mem 

Nu is het dan echt zo ver, alles gaat veranderen, een nieuwe school, naar het JKC, de Droktemakkers en nog veel meer. Ik en mijn leeftijds/klasgenootjes nemen afscheid en gaan een nieuwe tijdtegemoet, maar eerst nog eens terugkijken op alles wat er is gebeurt. Vroeger toen ik als klein meisje voor het eerst met mijn ‘grote’ broer mee mocht, liep ik meteen aan zijn handje mee naar binnen, ik vond het knutselen toen ook erg leuk. Stiekem vond ik de verhalen maar saai en wou ik meteen met het knutselen beginnen. Mijn vriendinnetjes van school en ik kletsten ondertussen er vaak op los. Heel leuk vond ik altijd de paaseieren zoeken die de oudere kinderen hadden verstopt. Toen ik dat later zelf mocht doen met mijn vriendinnen was het zo grappig om de kleintjes te zien zoeken. Ik vond rond die leeftijd het knutselen niet meer echt leuk, ik ging vaak puzzelen of de kleintjes helpen.
En nu is het ineens zo ver naar het JKC, de Droktemakkers en een nieuwe school. Ik ga naar het Bornego College waar ik VWO ga doen met een van mijn beste vriendinnen, en ik heb daar veel zin in, ook ga ik naar de Droktemakkers waar ik dan al mijn vriendinnen van de basisschool blijf zien, en als laatste ga ik ook nog naar het JKC waar ik ook veel zin in heb.
Ik zie wel hoe het gaat worden.
– Marrit Hogenhout

Marrit Hogenhout

Hierbij ons gedicht , dit hebben we voorgelezen bij de doop van Marrit, ruim 10 jr geleden in de Terptsjerke:

Gedicht voor ons kind – door Geert Bogaard

Je bent gedragen om verlost te worden,
gekomen om te gaan.
De streng die je bond aan het lichaam van je moeder
moest verbroken worden om je te laten leven.
Dit mogen we nooit vergeten:
Je bent geen bezit.
We hebben jou niet,
Jij hebt ons,
om je te leiden, te beschermen, te bewaren voor angst:
om je te zeggen dat we niet bang zijn als het onweert,
om met je te zingen in de nacht.
We zijn toeschouwers aan de rand van je leven.
We mogen je gadeslaan terwijl je speelt,
en naar je lachen terwijl je verloren bent in wat je ziet en doet.

Je hebt veel te vragen.
Als je naar God vraagt, vertellen we van het leven.
Vraag je waar je vandaan komt,
dan zullen we zeggen: “Uit de wereld van de liefde”.
Je mag ons eenmaal verlaten, je bent er om dat te doen,
Je mag zelf op weg gaan.
Alles wat wij voor je deden is voorlopig.
Je moet ons niet worden, je moet jezelf worden.
Je moet worden waarheen je wijst: je eigen wonder!
We hopen voor je, altijd;
Je verschijnt in onze gebeden.
We hopen, dat je blij zult worden,
levend in de schepping: man en vrouw,
wandelend in licht van vergeving,
en wachtend op het Rijk.
Je mag gaan, Je zult gaan.
Het is een gebod, een belofte: ga in vrede!

Hedzer Zwaagstra

Foto Hedzer Zwaagstra

Ik ben niet vaak naar de kindernevendienst geweest, omdat ik dat heel spannend vond. Ik kan niet alle woorden goed uitspreken, vooral toen ik klein was en dan ben ik bang dat anderen mij niet goed verstaan. Ik bleef liever bij mij heit en mem zitten. Het kerstfeest vond ik altijd wel leuk, met de mooie liedjes en de kaarsjes, in het donker. Dat vind ik ook het mooiste verhaal, van Jezus als baby. Ik ben zelf ook baby Jezus geweest in de kribbe buiten bij de schapen, daar hebben we een foto van.

Ik ga na de vakantie naar het praktijkonderwijs in Groningen. Ik vind het wel heel spannend, maar heb er ook zin in. Ik wil later graag boer worden, of in de winkel werken.

In mei 2008 werd jij geboren en al gauw werd duidelijk dat het een bijzondere rit zou worden met jou erbij in ons leven! Een heel klein kereltje met, wat pas later bleek toen je bijna 3 jaar was, een verborgen schisis. Vele specialisten hebben wij gezien, jouw ontwikkeling ging en gaat over hobbels.

Met jou naar de kerk was een uitdaging voor ons als ouders, omdat je je niet wenste aan te passen aan een omgeving waar je stil moest zijn, lang moest zitten en dingen doen waar jij meestal geen zin in had.

Je bent daarom ook niet vaak naar de kindernevendienst geweest, omdat dat veel te spannend voor je was; hoe moest je je daar gedragen, wat werd er van je verwacht? Toen je groter werd, ging het wat beter in de kerkdienst, maar koos je er vaak voor bij heit en mem te blijven ipv naar de kindernevendienst te gaan met je zussen.

Je bent inmiddels opgegroeid tot een grote, sterke pre puber met een duidelijke eigen wil. Na de zomer ga je naar Groningen, naar de Dr. de Graafschool van Kentalis. Een nieuwe stap, waar je echt aan toe bent!

We wensen jou een prachtige toekomst toe, Hedzer!

Leafs fan heit en mem

Sanne Hooghiemster

Nog even en dan… is de laatste schooldag op de ds. Hasperschool aangebroken. Ik vind het nog vreemd om te bedenken dat ik volgend jaar naar Heerenveen naar school zal gaan; het is best spannend, maar ik ben tegelijk ook wel nieuwsgierig naar de nieuwe school (het Bornego) en alles wat daarbij komt kijken. Afscheid van de basisschool betekent ook afscheid van de kindernevendienst. Ik vond het altijd fijn om niet de hele dienst in de kerk te hoeven zijn en in de Lantearne even gezellig samen te knutselen en naar een verhaal te luisteren. Ik vond het met Pasen altijd leuk om paaseieren te zoeken en ik vond het de laatste jaren leuk om de jongere kinderen te helpen. Ik zal het best even raar vinden om niet mee te gaan als Arjen en Renske naar de kindernevendienst gaan. Maar ik mag nu wel naar het jeugdkerkcafé, ik heb gehoord dat dat ook erg gezellig is! Ik ben benieuwd!

Groetjes, Sanne

Alweer ruim 12 jaar geleden werd je geboren, zo gewenst en geliefd! Op je geboortekaartje stond: ‘Je bent een wonder van God zelf’. Je werd gedoopt, ging naar de oppas en later naar de kindernevendienst in de Terptsjerke. Dit was soms spannend, maar meestal leuk. Je maakte mooie dingen met hulp van de leiding. Je ging naar de basisschool en zag daar Jezus lopen, maar dat bleek gewoon onze dominee te zijn.
Je vond het lied ‘Jezus is de goede Herder’ altijd een mooi lied.

Je werd grote zus en groeide uit naar een tiener, hoorde bij de oudsten van de kindernevendienst en vond het leuk om de jongere kinderen te helpen. En nu ben je een puber in de dop. Tijd voor een volgende stap! Dat is spannend, maar het is goed. Vergeet nooit dat wij, je heit en mem, er altijd voor je zullen zijn. En onthoudt: Je bent een wonder van God zelf, een parel in Zijn Hand, goed zoals je bent…. En je mag altijd vertrouwen op Hem bij alles wat je doet!

Kor en Wilma Hooghiemster

Norah Minthe Schippers

Ik heb het super leuk gehad bij de kindernevendienst. Het leukste vond ik dat het altijd zo gezellig was en voor de oudere kinderen was er altijd wel een leuke opdracht!

Het mooiste bijbel verhaal vind ik die van Pasen.

Ik heb zin om naar de JKC te gaan, maar ook wel weer jammer. Ik heb het gevoel dat het daar allemaal wat serieuzer gaat worden. Volgend jaar ga ik naar het sportlifestyle van OSG in Heerenveen. Daar kan ik extra sporten, maar vooral extra korfballen. Daar heb ik wel heel veel zin in! Niemand uit mijn klas gaat ook daarheen. Wel ken ik een paar andere kinderen die er wel heen gaan, maar toch vind ik het wel spannend.

Later wil ik graag sportjournaliste worden, want ik vind het leuk om te presenteren en sport vind ik geweldig.

Hopelijk tot snel weer in de kerk!

Groetjes, Norah Minthe Schippers

Lieve Norah Minthe,

Jij werd, als jongste van onze drie meiden geboren op Paaszondag, 23 maart 2008! In de nacht tijdens een sneeuwstorm. Wat waren we blij met jou en ook Aníka en Silka waren gelijk gek op jou!

Als snel was duidelijk dat je een pittige dame, maar vooral ook lieve meid bent. Je bent eigenlijk altijd vrolijk en kletst erg graag. Ook ben je grappig en slim!

Je ging al snel mee naar de kerk. Eerst natuurlijk naar de kinderoppas. Het was toen nog zo dat we je tijdens de collecte mochten ophalen bij de oppas vandaan, zodat je tijdens de zegen ook in de kerk was. Je vond dit reuze interessant!

Vanaf je vierde mocht je mee naar de kindernevendienst. Dit heb je altijd erg leuk gevonden. Dan hoefde je tenminste niet in ‘die saaie kerk’ te blijven..

Nu ben je al twaalf jaar en ga je dus de ds. Hasperschool én de kindernevendienst verlaten. Na de zomervakantie start je op het VWO op het OSG in Heerenveen. Je hebt gekozen voor de Sport Life Style richting met als ‘specialisatie’ korfbal. Korfballen is je grootste hobby en nu mag je dit nog vier uren extra in de week gaan doen. We zijn benieuwd of je ooit in de Korfbal League mag gaan spelen .

We zijn erg trots op je en wensen je alle goeds toe; op je nieuwe school, op het korfbalveld, maar vooral ook bij het JeugdKerkCafé!

Dikke kus van papa & mama
(Philip & Jitske Schippers)

Welkom bij de JKC!