Tsjerke fan ‘e Moanne

Meteen na de uitbraak van de corona-pandemie in maart 2020 nam Omrop Fryslân het initiatief tot het uitzenden van kerkdiensten op zondagochtend, na overleg met de classis Fryslân. In 2020 werden de diensten eerst verzorgd vanuit de Martinikerk in Franeker. Vanaf januari 2021 zijn de diensten vanuit verschillende plaatsen in Fryslân uitgezonden als ‘Tsjerke fan ‘ee Moanne’.

In juni is onze eigen Terptsjerke de ‘Kerk van de maand’, oftewel ‘Tsjerke fan ‘e moanne’. Heel bijzonder om dat mee te mogen maken.

De data van deze diensten zijn 2, 9, 16 en 23 juni. De laatste zondag van juni is de tentdienst, waar Omrop Fryslân niet bij zal zijn. In de dienst van 2 juni hoopt ds. Sjaak van ’t Kruis voor te gaan. In deze dienst is Gerard van Norel de organist. Ds. Ageeth de Vries gaat 9 juni voor en de muzikale begeleiding wordt dan verzorgd door Gert Gatsma op het orgel en Tsjebbe Andringa op gitaar. Op 16 juni gaat Ds. Ageeth eveneens voor en zullen we worden begeleid door fanfare ‘de Harmonie’ uit Akkrum. Ook zal christelijk gemengd koor ‘Euphonia’ onder leiding van Klaske Deinum medewerking verlenen aan de dienst. Op 23 juni gaat ds. Corry Nicolai uit Heerenveen voor en is er muzikale medewerking van het saxofoonkwartet en van Gerard van Norel op het orgel. 

De diensten zullen er iets anders uitzien dan u gewend bent. De mensen van Omrop Fryslân zullen ’s morgens om 8:00 uur al aanwezig zijn en er zal een zogenaamde ‘regiewagen’ op de Tsjerkebleek staan. In de kerk zullen verschillende camera’s te vinden zijn, o.a. één bij het orgel.
De diensten beginnen allemaal om 10.00 uur en u wordt verwacht om 9.45 uur aanwezig te zijn in de kerk. Dan is er nog tijd om afkondigingen en mededelingen te doen voordat de kerkdienst uitgezonden wordt. Het  zou fijn zijn als u een beejte voorin de kerk komt zitten. De collecten vinden niet plaats in de dienst zelf, maar bij de uitgang. Er wordt geen gebruik gemaakt van de beamer, maar u ontvangt een liturgie.  De diensten zijn uiterlijk 11:00 uur afgelopen. Na de dienst is er, zoals gewoonlijk, de mogelijk elkaar te ontmoeten in de Lantearne (en/of de Lantearnetún) onder het genot van koffie/thee/limonade te drinken in de Lantearne. De diensten zijn achteraf te bekijken via de site van Omrop Fryslân; ze zijn in de maand juni niet te volgen via ‘kerkdienst gemist’.

De verbinding tussen de kerken en de kijkers thuis spreekt niet alleen uit het universeel-christelijke gebed ‘Us Heit’. Ook de ‘Kears fan ferbining’ speelt een verbindende rol. Deze kaars – getooid met een wereldbol gedragen in Gods handen en speciaal versierd met een pompeblêd – reist elke maand mee naar de volgende ‘Tsjerke fan ‘e moanne’. Zo is er verbinding met God en met de kerken onderling.

We zien uit naar gezegende diensten, de ontmoeting met God en met elkaar!


Tsjerke fan ‘e Moanne

Meteen na de uitbraak van de corona-pandemie in maart 2020 nam Omrop Fryslân het initiatief tot het uitzenden van kerkdiensten op zondagochtend, na overleg met de classis Fryslân. In 2020 werden de diensten eerst verzorgd vanuit de Martinikerk in Franeker. Vanaf januari 2021 zijn de diensten vanuit verschillende plaatsen in Fryslân uitgezonden als ‘Tsjerke fan ‘ee Moanne’.

In juni is onze eigen Terptsjerke de ‘Kerk van de maand’, oftewel ‘Tsjerke fan ‘e moanne’. Heel bijzonder om dat mee te mogen maken.

De data van deze diensten zijn 2, 9, 16 en 23 juni. De laatste zondag van juni is de tentdienst, waar Omrop Fryslân niet bij zal zijn. In de dienst van 2 juni hoopt ds. Sjaak van ’t Kruis voor te gaan. In deze dienst is Gerard van Norel de organist. Ds. Ageeth de Vries gaat 9 juni voor en de muzikale begeleiding wordt dan verzorgd door Gert Gatsma op het orgel en Tsjebbe Andringa op gitaar. Op 16 juni gaat Ds. Ageeth eveneens voor en zullen we worden begeleid door fanfare ‘de Harmonie’ uit Akkrum. Ook zal christelijk gemengd koor ‘Euphonia’ onder leiding van Klaske Deinum medewerking verlenen aan de dienst. Op 23 juni gaat ds. Corry Nicolai uit Heerenveen voor en is er muzikale medewerking van het saxofoonkwartet en van Gerard van Norel op het orgel. 

De diensten zullen er iets anders uitzien dan u gewend bent. De mensen van Omrop Fryslân zullen ’s morgens om 8:00 uur al aanwezig zijn en er zal een zogenaamde ‘regiewagen’ op de Tsjerkebleek staan. In de kerk zullen verschillende camera’s te vinden zijn, o.a. één bij het orgel.
De diensten beginnen allemaal om 10.00 uur en u wordt verwacht om 9.45 uur aanwezig te zijn in de kerk. Dan is er nog tijd om afkondigingen en mededelingen te doen voordat de kerkdienst uitgezonden wordt. Het  zou fijn zijn als u een beejte voorin de kerk komt zitten. De collecten vinden niet plaats in de dienst zelf, maar bij de uitgang. Er wordt geen gebruik gemaakt van de beamer, maar u ontvangt een liturgie.  De diensten zijn uiterlijk 11:00 uur afgelopen. Na de dienst is er, zoals gewoonlijk, de mogelijk elkaar te ontmoeten in de Lantearne (en/of de Lantearnetún) onder het genot van koffie/thee/limonade te drinken in de Lantearne. De diensten zijn achteraf te bekijken via de site van Omrop Fryslân; ze zijn in de maand juni niet te volgen via ‘kerkdienst gemist’.

De verbinding tussen de kerken en de kijkers thuis spreekt niet alleen uit het universeel-christelijke gebed ‘Us Heit’. Ook de ‘Kears fan ferbining’ speelt een verbindende rol. Deze kaars – getooid met een wereldbol gedragen in Gods handen en speciaal versierd met een pompeblêd – reist elke maand mee naar de volgende ‘Tsjerke fan ‘e moanne’. Zo is er verbinding met God en met de kerken onderling.

We zien uit naar gezegende diensten, de ontmoeting met God en met elkaar!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *