Verhalen en muziek in de Lantearne Tún 

Verhalen en muziek in de Lantearne Tún

Zondag 31 juli om 15.30 uur

Stephan de Jong vertelt een aantal verhalen waarin hij ons meeneemt naar Ierland. De eerste groep verhalen toont iets van de Keltische spiritualiteit; de manier van geloven van de Ierse en Engelse monniken die ooit, aan het begin van de vroege middeleeuwen, in hun bootjes stapten om het geloof op het continent te verkondigen. Bekende monniken als Willibrord en Bonifatius stonden met hun geloof dicht bij de natuur en hadden oog voor Gods overal tegelijkertijd aanwezigheid; in mensen, dieren en de wonderen van de schepping. De tweede groep verhalen wordt gevormd door Ierse volksverhalen. Dit zijn vaak humoristische verhalen over een eenvoudige man of vrouw, die de machtigen te slim af is.

Stephan de Jong is predikant, verbonden aan de Protestantse Gemeente te Oudemirdum, Nijemirdum en Sondel en is schrijver en verhalenverteller.

In de pauze is er koffie of kruidenthee uit eigen tuin. Dit alles aan de Boerestege in Akkrum vlakbij de kerk. Bijzondere verhalen door een bijzondere verteller. Entree is gratis , een gift is welkom.

 

Inspiratie en ontmoeting kerk Akkrum-Nes

Lantearne groep Akkrum-Nes

Doarpskeamer Akkrum-Nes

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *